Industry News

Какво представлява „Външна проверка на дестинацията“ (External Destination Verification)?

Домейн DMARC запис може да каже на света да изпрати DMARC отчита за друг домейн. Например домейна example.org може да има DMARC запис на:

v=DMARC1; p=none; rua=mailto:dmarc_reports@sample.net

Това DMARC Записът казва на хората да изпращат доклади относно example.org на имейл адреса на dmarc_reports@sample.net, Преди изпращането на отчетите, sample.net трябва да кажете на света, че е добре да изпратите example.org на докладва на sample.net, В противен случай докладите няма да бъдат изпращани до sample.net.

Разрешаване на приемане на „външни“ домейни DMARC отчетите се наричат ​​„Външна проверка на домейни“.

За тези, които обичат прекалено много информация DMARC RFC описва подробно как генераторите на отчети определят дали sample.net има право да получава отчети, свързани с example.org.

Външната проверка на домейна е възможна, когато sample.net публикува специален TXT запис на определено място в DNS. ако example.org казва на света да изпрати DMARC доклади до sample.net домейн, хората, които изпращат отчети, ще търсят TXT запис на това място:

example.org._report._dmarc.sample.net

..и очаквам резултатът да бъде:

v=DMARC1;

По този начин операторът на sample.net може изрично да каже на света че example.org на може да се изпраща доклади относно sample.net.

dmarcian обработва данни за огромен брой домейни и автоматично добавя записа на външната проверка на домейн според нуждите. Ето как хората могат да използват dmarcian да обработвам DMARC данни чрез директно поставяне на a dmarcian отчитане на адресиране в DMARC запис.

Ако виждате предупреждения, че записът DMARC на домейна ви липсва ауторизация корекцията е или:

  1. Външният домейн зда публикува запис за външна проверка на домейна или
  2. избягвайте този проблем, като публикувате вашия dmarcian адрес за отчитане директно във вашия DMARC запис.

Чувствайте се свободни да се свържете с нас с всякакви въпроси на тема външна проверка на домейн.