Какво е BIMI?

BIMI означава Индикатори на марката за идентификация на съобщенията и е стандарт, който свързва логото на марката с автентифицирано парче имейл. BIMI дава възможност на марките да подсилят логото си, като същевременно изграждат доверие като подател във входящите кутии на своите абонати.

Как работи?

Подобно на други стандарти за удостоверяване на имейл, BIMI е текстов запис, който живее на DNS на вашия домейн и включва местоположението на логото на марката, квадратно изображение .SVG.

За да внедрите BIMI и двете SPF и DKIM трябва да бъде настроен за имейл домейна, с DMARC внедрен с политика, зададена на която и да е отхвърли or карантина, Това показва на получателите, че сте активни по отношение на видовете имейли, които вашият домейн изпраща и че имате предвид марката си и вашата репутация на надежден подател.

Освен това ще трябва да следвате добри практики за изпълнение и да създадете здравословен, ангажиран списък с абонати с добри отворени цени за електронна поща. Вашите практики ще определят дали даден ресивър реши да покаже вашето лого, базирано на BIMI, както е на имейл приемника, ако вашето лого трябва да бъде показано. За по-широка дискусия относно доставката като ключов проблем за съвременните търговци можете да прочетете това парче by dmarcian Мениджър за стратегически съюзи Victor Minev.

Как да се подготвим за BIMI.

BIMI е сравнително нов и днес няма висок процент на осиновяване; от декември 2019 г., единственият имейл клиент, който го поддържа, е Yahoo. Gmail обаче има оповестен че те ще пилотират технологията през 2020 г.

Двата важни фактора за внедряване на BIMI са: DMARC налична политика (зададена на една от двете p=reject or p=quarantine) и поддържане на добра репутация на изпращач (чрез висока степен на ангажираност с ниски оплаквания за скачане и спам). Въпреки че репутацията може да бъде субективна в зависимост от отделния получател, като има основните технологии на DMARC (SPF и DKIM) на място показва на света, че се отнасяте сериозно към репутацията на вашия домейн и допринася за изграждането на вашата репутация на подател.

За да се подготвите за BIMI, уверете се, че сте стигнали DMARC спазване на p=reject or p=quarantine. DMARC е не само предпоставка за BIMI, но е основополагащ протокол за сигурност, върху който бъдещите инициативи за сигурност на домейна ще продължат да се изграждат. Mailkit има отличен BIMI инспектор това ще ви позволи да проверите състоянието на вашия BIMI напредък.

Ако имате нужда от ръка с вашата DMARC изпълнението, бъдете във връзка с нас или продължете напред и се регистрирайте за нашите безплатен пробен период. Бяха тук за да ви помогне да разгърнете DMARC ефикасно и рентабилно.

Искате ли да продължите разговора? Насочете се към dmarcian форум