SPF Surveyor

SPF Surveyor е SPF диагностичен инструмент, който представя графичен изглед на SPF записи, Графичният изглед позволява бързо да бъдат идентифицирани кои сървъри са оторизирани да изпращат от името на домейн. (Бележка: Този инструмент за диагностика удостоверява на ниво домейн и до голяма степен игнорира частите на SPF, които се отнасят до локални части на имейл адресите.)

Нашите инструменти се поддържат. Моля, опитайте отново по-късно.

предупреждение

грешка

Достъп / отметка на тази проверка на

Кликнете върху възли за разширяване.

Разгъване на всички

Свиване на всички

механизми

модификатори

Netblock

Случаи

домейн

Рекорд

DNS-механизми за запитване / модификатори за разрешаване на записа

Този запис се счита за счупен и може да бъде фиксиран чрез намаляване на броя на механизмите / модификаторите за DNS-заявки. За да научите как да се справите с проблема с „Прекалено много DNS“, вижте

Този запис използва значителен брой DNS-механизми / модификатори. Трябва да се обърне внимание, за да се определи дали този брой трябва да бъде намален.

Този запис използва малък брой DNS механизми / модификатори. Не се изисква фиксиране. Ако този запис е предназначен да бъде включен в други записи, помислете за намаляване на броя на механизмите / модификаторите за DNS-заявки (ако е възможно), за да се поддържа ниска общата консумация на ресурси.

Този запис не използва DNS механизми / модификатори. Няма да се постигне подобрение на ефективността по отношение на намаляването на броя на DNS запитванията.

Научете повече за SPF механизмите / модификаторите.

netblocks са разрешени

отделни IPv4 адреси

Оторизираните netblocks произвеждат SPF "pass" резултати (за разлика от "neutral", "fail" или "softfail").

Дублиране на оторизация за netblock

Следните мрежови блокове са разрешени повече от веднъж. Дубликатите обикновено показват неефективни записи или излишни механизми за включване и трябва да бъдат премахнати.

Записване на плочите

Dmarcian SPF Record Flattener пренаписва този запис, като премахва дублиращите се мрежови блокове, свива всички припокриващи се мрежови блокове и използва 0 DNS-запитващи механизми / модификатори. Всеки SPF запис се съхранява на по-малко от 512 байта, за да се побере в един UDP пакет (при условие, че други TXT записи не споделят DNS етикета).
Този подход се разглежда експериментален и не трябва да се използва без внимателно наблюдение. Като изравнявате запис, няма да получавате промени, които идват от „включва“, освен ако не ги проследите сами и не актуализирате ръчно записа. Ако нямате пълно разбиране какво означава това, не го използвайте.

ЗАБЕЛЕЖКА: този подход не взема под внимание административните или домейн границите и е предназначен да покаже, че "минимизирани" SPF записи са възможни. Присъствието на необичайни квалификатори, макроси и творческа семантика вероятно ще доведе до по-малко от оптимални резултати.

Честито! Вашият SPF запис е валиден.

Нещо не е наред с вашия SPF запис.

Няма SPF запис за този домейн.

Въведете домейн

Проучвателна област