Понякога хората се сблъскват с грешката „прекалено много DNS търсене“ разгръщане и управление SPF, Не помага, че има много лоши указания в интернет, Тази статия описва как да разрешите този проблем.

SPF има вграден лимит за броя на "механизмите за DNS-заявки", които набор от SPF записи може да съдържа. Това ограничение е 10. Тези механизми са: \ t a, mx, PTR, exists, include, и redirect

Най-често хората се сблъскват с грешка „прекалено много DNS търсения“ поради използването на много include механизми. Например, ако един домейн използва Google Apps, тогава собственият на Google SPF записът автоматично поема 4 от разрешените 10 механизми за DNS-запитване:

v = spf1 включват: _netblocks.google.com включват: _netblocks2.google.com включват: _netblocks3.google.com ~ всички

Много от услугите в интернет ще поискат от собственика на имейл домейна да добави услугата им в SPF запис. За съжаление добавянето на такива услуги обикновено не прави нищо поради объркване около как SPF работи.

Бедата е в това SPF проверява домейна с пликове на имейл и по-често, отколкото не, услугата, която иска да бъде включена в домейна SPF запис дори не използва този домейн в адреса на плика. Публикувахме кратко видео за това как SPF работи.

Има обрат. Дори ако интернет услугата използва собствения ви домейн в адреса на плика на имейла, който те изпращат от ваше име, ако доставката на имейл се провали поради някаква причина и съобщение за отскачане трябва да бъде изпратено (например: „лош адрес!“ или „пощенската кутия на получателя е пълна!“), това отпаднало съобщение ще бъде изпратено до имейл сървъра на собствения ви домейн - а не обратно към интернет услугата.

Това, че не можем да получаваме отскачания, е лошо, затова писахме как интернет услугите могат да изпращат по-добър имейл от името на другите.

За да разберете кои ненужни услуги могат да бъдат изрязани от вашите SPF записи, dmarcian ще направи сравнение между данните за обратната връзка на DMARC на вашия домейн с SPF записа на вашия домейн. Ако сте влезли в dmarcian акаунт и има DMARC обратна връзка, SPF Surveyor ще може да ви покаже кои части от вашия SPF запис се използват активно.

Ако все още сте останали, не се колебайте свържете се с нас и ще погледнем.