DKIM обяснено

DKIM означава „Идентифицирана поща на DomainKeys“ и се използва за удостоверяване на изпратен имейл. като SPF, DKIM е отворен стандарт за удостоверяване на имейл, за който се използва DMARC подравняване. А DKIM запис има в DNS, но е малко по-сложен от SPF. DKIMПредимството му е, че може да оцелее при пренасочване, което го прави по-превъзходно SPF и основа за осигуряване на вашата електронна поща.

Започвайки от 2004 г. от обединяването на две подобни усилия, „подобрените DomainKeys“ от Yahoo и „Идентифицирана интернет поща“ от Cisco и оттогава е широко приет за удостоверяване на имейл.

Как действа DKIM работа?

DKIM дава на имейлите заглавна подпис, която се добавя към имейла и е защитена с криптиране. Това DKIM подписът действа като защитен от подправка печат за имейл, за да се потвърди, че действително е дошъл от домейна, за който казва, че го прави и че не е бил подправен.

да използвам DKIM, имейл сървърите са конфигурирани да прикачват специални подписи към имейлите, които изпращат. Тези подписи пътуват с имейлите и се потвърждават по пътя от сървърите за електронна поща, които преместват имейлите към тяхната крайна дестинация.

Какво е DKIM Подпис?

Всеки DKIM подпис съдържа цялата информация, необходима на имейл сървъра, за да се увери, че подписът е истински и той е криптиран от двойка ключове. Първоначалният имейл сървър има това, което се нарича „частен ключ“, което може да бъде потвърдено от получаващия пощенски сървър или ISP с другата половина от keypair, наречено „публичен ключ“.

DKIM селектори се намират в DKIM-Заглавие на подписа и посочете къде е частта с публичен ключ на DKIM съществува ключ в DNS.

Продължете да четете за DKIM селектори и как да откриете кои от тях вашият домейн може да използва в момента.

Защо ползване DKIM за имейл?

  • Защита на целостта на съобщението. Съдържанието на имейла може да бъде потвърдено, че не е променено по време на изпращане.
  • Увеличава репутацията на домейна и електронната поща подаваща
  • Един от основополагащите методи за удостоверяване на имейл за DMARC.

Чувствайте се свободни да използвате нашите DKIM Инспектор, който е безплатен инструмент за диагностика, който можете да използвате за тестване на вашия DKIM настройки, ако вече сте започнали да внедрявате DKIM за вашия домейн (а). Нашите безплатно DKIM Validator може да ви помогне да потвърдите, че вашите DKIM записът е правилно форматиран.

Защо DKIM-Само не е достатъчно безопасно

DKIM само по себе си не е надежден начин за удостоверяване на самоличността на изпращащия имейл и не прави нищо, за да предотврати подправянето на домейна, видимо в заглавката на имейла. DMARC решава проблема, като гарантира, че домейнът, който крайният потребител вижда, е същият като домейна, който е валидиран от DKIM и SPF, Научете повече за това DMARC Alignment (подравняване).

Освен това добавянето на DMARC предоставя инструкции, получени по имейл, какво да правите с имейли, които не съвпадат с тези проверки чрез DMARC прилагане на политиката.

Посетете нашия DKIM Знание да научат повече за DKIM.