DKIM обяснено

DKIM означава „Идентифицирана поща на DomainKeys“ и се използва за удостоверяване на изпратен имейл. като SPF, DKIM е отворен стандарт за удостоверяване на имейл, за който се използва DMARC подравняване. А DKIM запис има в DNS, но е малко по-сложен от SPF. DKIMПредимството му е, че може да оцелее при пренасочване, което го прави по-превъзходно SPF и основа за осигуряване на вашата електронна поща.

Започвайки от 2004 г. от обединяването на две подобни усилия, „подобрените DomainKeys“ от Yahoo и „Идентифицирана интернет поща“ от Cisco и оттогава е широко приет за удостоверяване на имейл.

Визуално представяне на това как DKIM работи

Как действа DKIM работа?

DKIM дава на имейлите заглавна подпис, която се добавя към имейла и е защитена с криптиране. Това DKIM подписът действа като защитен от подправка печат за имейл, за да се потвърди, че действително е дошъл от домейна, за който казва, че го прави и че не е бил подправен.

да използвам DKIM, имейл сървърите са конфигурирани да прикачват специални подписи към имейлите, които изпращат. Тези подписи пътуват с имейлите и се потвърждават по пътя от сървърите за електронна поща, които преместват имейлите към тяхната крайна дестинация.

Какво е DKIM Подпис?

Всеки DKIM подпис съдържа цялата информация, необходима на имейл сървъра, за да се увери, че подписът е истински и той е криптиран от двойка ключове. Първоначалният имейл сървър има това, което се нарича „частен ключ“, което може да бъде потвърдено от получаващия пощенски сървър или ISP с другата половина от keypair, наречено „публичен ключ“.

DKIM селектори се намират в DKIM-Заглавие на подписа и посочете къде е частта с публичен ключ на DKIM съществува ключ в DNS.

Прочети за DKIM селектори и как да откриете кои от тях вашият домейн може да използва в момента.

Защо ползване DKIM за имейл?

Прилагане DKIM за имейла предоставя основни предимства:

Защита на целостта на съобщението. Съдържанието на имейла може да бъде потвърдено, че не е променено по време на изпращане.

Повишава репутацията на домейна и доставката на имейли.

Един от основополагащите методи за удостоверяване на имейл за DMARC.

Тествайте домейна си DKIM настройки - Нашата DKIM Инспектор е безплатен диагностичен инструмент, който проверява дали публичната част на вашия DKIM подпис - с помощта на селектора - е внедрен правилно в DNS на вашия домейн. Нашите безплатни DKIM Validator може да ви помогне да потвърдите, че вашите DKIM записът е правилно форматиран.

Защо DKIM-Само не е достатъчно безопасно

DKIM само по себе си не е надежден начин за удостоверяване на самоличността на изпращащия имейл и не прави нищо, за да предотврати подправянето на домейна, видимо в заглавката на имейла. DMARC решава проблема, като гарантира, че домейнът, който крайният потребител вижда, е същият като домейна, който е валидиран от DKIM и SPF, Научете повече за това DMARC Alignment (подравняване).

Освен това добавянето на DMARC предоставя инструкции, получени по имейл, какво да правите с имейли, които не съвпадат с тези проверки чрез DMARC прилагане на политиката.

Посетете нашия DKIM Знание да научат повече за DKIM.