Истина или лъжа?

И преди DMARC, хората и организациите са се опитвали да филтрират спам, злонамерен софтуер и фишинг, но когато филтрите не могат да разберат дали имейл е "истински или фалшив", те позволяват на крайните потребители сами да се опитат да разберат.

Поради това, имейлът участва в повече от 90% от всички мрежови атаки, чрез експлойти като spear phishing. DMARC помага класифицирането дали имейл е легитмен да не е толкова трудна работа.

DMARC решава проблема

Съавтор на DMARC е един от основателите на dmarcian ,а DMARC е безплатна отворена техническа спецификация, която описва как лесно да се идентифицира електронна поща. Изпращачите на имейли получават точни указания как да конфигурират имейлите си. Приемниците на електронна поща използват DMARC, за да потвърдят, че имейлът идва точно от домейна, от който твърди че идва.

Хората, които оперират собствен домейн за електронна поща (всичко вдясно от знака "@" в имейл адрес), внедряват DMARC. Изпращайки имейли, съвместими с DMARC, операторът на домейна казва на света, че "всичко, което изпращам, е лесно да се идентифицира чрез DMARC - не се колебайте да игнорирате фалшивите имейли, които се преструват, че съм аз".

Имейлът е важен

Ние виждаме електронната поща като крайъгълен камък на Интернет и ключов фактор в онлайн идентичността. Той не само свързва заедно работници, партньори и клиенти, той е част от вашата марка и представлява вашата организация пред външния свят.

Смятаме, че имейлът си струва да бъде подобрен. Нашата дългосрочна мисия: да направим електронната поща по-добра чрез широкото приемане на DMARC.

Предимствата на защитата на домейни с DMARC

Ако използвате имейл, ще се възползвате от включването DMARC.

Когато са налице силни контроли за сигурност срещу измамни имейли, доставката е опростена, надеждността на марката се увеличава и видимостта се предоставя на собствениците на домейни за това как се използват техните домейни по интернет.

Сигурност

Забранете неупълномощено използване на домейна си за електронна поща, за да защитите хората от спам, измами и фишинг.

Видимост

Увеличете видимостта кой и как в интернет изпраща имейли с вашия домейн.

Доставка

Изпращайте имейли по начина, по който го правят големите мега компании.

Идентичност

Направете имейла си лесно разпознаваем за все повечето DMARC - способни получатели.