Обяснено: Какво е DMARC?

Domain базирани Message Authentication Rизнос и Cинформация (DMARC) е безплатна и отворена техническа спецификация, която се използва за удостоверяване на имейл чрез подравняване SPF и DKIM механизми. Като има DMARC На мястото собствениците на домейни големи и малки могат да се борят с компромиси с бизнес имейли, фишинг и подправяне. Съавтор на dmarcianосновател, DMARC е публикувана за първи път през 2012 г.

с DMARC можете да кажете на света как да се справи с нерегламентираната употреба на вашите имейл домейни, като въведете политика във вашия DMARC записват. Трите DMARC политики са:

p=none

Следи вашия трафик на електронна поща. По-нататъшни действия не се предприемат.

p=quarantine

Изпраща неоторизирани имейли до папката със спам.

p=reject

Крайната политика и крайната цел за изпълнение DMARC, Това правило гарантира, че неоторизираният имейл изобщо не се доставя.

Как действа DMARC работа?

DMARC се основава на резултатите от SPF и / или DKIM, така че поне един от тях трябва да е наличен за домейна на електронната поща. За разполагане DMARC, трябва да публикувате DMARC рекорд в DNS.

A DMARC запис е въвеждане на текст в DNS записа, който казва на света политиката на вашия имейл след проверка SPF и DKIM статус. DMARC удостоверява, ако има такъв SPF, DKIMили и двете минават. Това е посочено като DMARC Alignment (подравняване) или подравняване на идентификатор. Въз основа на подравняването на идентификатора е възможно това SPF и DKIM паси, но DMARC не успее.

A DMARC запис също така казва на имейл сървърите да изпращат XML отчети обратно на имейл адреса за отчитане, посочен в DMARC записват. Тези отчети дават представа за това как вашият имейл се движи през екосистемата и ви позволяват да идентифицирате всичко, което използва вашия имейл домейн.

Тъй като отчетите са написани в XML, смисълът от тях може да бъде труден и може да бъде много. dmarcianплатформата може да получава тези отчети и да визуализира как се използват вашите имейл домейни, така че можете да предприемете действия и да преместите вашите DMARC политика към p=reject.

Визуализация на изпращане на имейл с DMARC или без DMARC

Защо да използвате DMARC за имейл?

Имейлът участва в повече от 90% от всички мрежови атаки и без DMARC, може да е трудно да се разбере дали имейл е истински или фалшив. DMARC позволява на собствениците на домейни да защитават своя домейн (и) от неоторизирана употреба чрез борба с фишинг, измама, измами с изпълнителен директор и компромис с бизнес имейл.

Като винаги изпращам DMARC съвместим имейл, операторът на интернет домейн може да каже на света „всичко, което изпращам, е лесно да се идентифицира с помощта DMARC- Чувствайте се свободни да пуснете фалшив имейл, който се преструва на мен. "

DMARCполезността като технология против изкривяване произтича от значителна иновация; вместо да се опитвате да филтрирате злонамерен имейл, защо да не предоставите на операторите начин за лесно идентифициране на легитимен имейл? DMARCобещанието е да се замени принципно погрешният модел за сигурност на „филтриране на лоши“ с имейл с „филтър в добро“.

Ако се интересувате за здравето на вашия домейн или на никого, използвайте нашия безплатна проверка на домейни за бърза проверка. Той проверява DMARC, SPF и DKIM и ви казва кои действия трябва да предприемете, за да постигнете съответствие.

Предимства на DMARC

Ако използвате имейл, ще се възползвате от включването DMARC.

Когато се прилага силен контрол на сигурността срещу измамен имейл, доставката се опростява, надеждността на марката се увеличава и се предоставя видимост на собствениците на домейни за начина, по който техните домейни се използват в Интернет.

Сигурност

Забранете неупълномощено използване на домейна си за електронна поща, за да защитите хората от спам, измами и фишинг.

Видимост

Увеличете видимостта кой и как в интернет изпраща имейли с вашия домейн.

Доставка

Изпращайте имейли по начина, по който го правят големите мега компании.

Идентичност

Направете имейла си лесен за разпознаване в огромния и нарастващ отпечатък на DMARC-възможни приемници.